Hvordan vælger du den perfekte madras?

 

Har du egentlig tænkt over, hvor meget tid du bruger på din madras? Hvis vi tager en gennemsnittelig betragtning, og antager du sover omkring syv timer hver dag – så bruger du 49 timer om ugen, hvilket betyder at du bruger mere end to hele dagen på din seng- i løbet af en uge!

Af denne grund bør du sikre dig, at du får den helt rigtige madras – med den rigtige ergonomiske komfort.
Men hvordan vælger du den rigtige model, som tilpasser dig bedst?

Den perfekte måde, at finde ud af det på, er logisk nok, at prøve madrassen. At mærke, føle og fornemme hvordan man ligger, er utrolig vigtigt. Når du prøver den nye madras, har vi en fem-trins tilgang, som du kan følge:

 1. Forestil dig, at du er i dit eget soveværelse
  Når du tester en madras, så prøv at slappe af så meget af som muligt. Tag overtøjet af, vær afslappet i kroppen og forestil dig, at du befinder dig i dit soveværelse. Det er vigtigt, at du prøver at ligge i en længere periode og ikke bare i nogle få sekunder.
 2. Prøv at ligge i forskellige positioner
  Hvordan plejer du normalt at ligge i din seng? Prøv at ligge på samme måde som du normalt ville gøre. Vend dig på ryggen, maven og prøv at ligge på begge sider. Fornem og mærk godt efter kroppen. Vigtigt er det også, at du føler det er nemt at vende fra den ene til den anden side.
 3. Fornem ryggens form
  Hvis du føler, at den testede madras ikke er god, så prøv at vende dig om på ryggen og prøv at se hvordan madrassen adapterer ryggens form. Udfør den anderkendte “håndflade-test”. Lig på ryggen, sæt en flad hånd imellem lænden og madrassen. Skulle du fornemme for meget friplads mellem lænden og madrassen, så er madrassen højst sandsynlig for blød til din ryg. Hvis det næsten er umuligt at sætte en hånd imellem, så er madrassen nok en tand for hård.
 4. Prøv at ligge dig på siden
  Prøv at vende dig på siden og fornem hvordan madrassen interagerer med din krop. Hvis du fornemmer, at du lige om lidt, vil “glide” på ryggen igen, så er madrassen muligvis for hård til dig. Hvis du synker for meget og føler at det er svært at vende dig, så er madrassen højst sandsynligt for blød.
 5. Fælles valg
  Husk, at hvis du køber en dobbelt seng med en partner, så skal I begge to deltage i testprocessen for at opnå den bedste madras!